Over mijzelf

Mijn naam is Annette Sneevliet, geboren 1960 te Venlo.

Ik heb geneeskunde gestudeerd in Nijmegen en ben in 1986 afgestudeerd als arts. Al tijdens mijn opleiding tot arts ben ik begonnen homeopathie te studeren.

Na het behalen van mijn artsen diploma, heb ik drie jaar in België gewerkt en gestudeerd in het homeopathisch centrum van Alfons Geukens, te Hechtel. Dat was destijds een van de weinige opleidingscentra waar artsen fulltime opgeleid en begeleid werden door ervaren homeopathische artsen. Daar heb ik nog beter geleerd hoe mijn medische skills als arts te combineren met deze complementaire geneesmethode.

Het als arts stellen van de juiste diagnose, labuitslagen aanvragen, lichamelijk onderzoek doen en eventueel overleg met huisarts en specialist is de basis van een goed behandelplan.

In 1990 ben ik mijn praktijk als homeopathisch arts in Nederland begonnen.

De homeopathie heeft zich de laatste 20 jaar enorm ontwikkeld en er zijn zeer veel nieuwe inzichten en kennis van uiteenlopende homeopathische medicijnen ontdekt. Om mijn patiënten steeds beter te kunnen helpen, heb ik naast mijn praktijk en lesgeven ook zelf veel nascholingen gevolgd, om alle nieuwe stromingen in de homeopathie te integreren in mijn praktijk. Ik heb een driejarige nascholing in Italië gevolgd bij Massimo Mangialavori en ben de laatste jaren vaak naar India gereisd om daar te studeren met Rajan Sankaran, een van de meest inspirerende homeopaten van onze tijd.

Sinds 1990 ben ik docent bij de homeopathie opleiding voor artsen in Nederland en heb ik nascholingen gegeven in Nederland, Duitsland, Engeland, Schotland, Tsjechië, Slowakije, Nieuw Zeeland, USA, Zwitserland, Oostenrijk en India.

Verder geef ik hier in de praktijk in Bakkeveen intensieve trainingen voor ervaren homeopathische artsen.